Digital Blog
Εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για ακαδημαϊκή έρευνα

Εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για ακαδημαϊκή έρευνα

Ακολουθεί μια λίστα με τα 10 κορυφαία εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για ακαδημαϊκή έρευνα χρήσιμα για ερευνητές

Μελετητές και φοιτητές έχουν αφιερώσει αμέτρητες ώρες στην ακαδημαϊκή έρευνα και τη συγγραφή σε όλη την ιστορία. Παρόλο που οι ερευνητές έχουν πλέον πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης από ποτέ, χάρη στην τεχνολογία και το διαδίκτυο, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν τα σωστά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για έρευνα.

Οι μελετητές και οι ερευνητές χρειάζονται βοήθεια για την ταξινόμηση και την οργάνωση των πηγών λόγω της αφθονίας των πληροφοριών που είναι διαθέσιμες σήμερα. Επιπλέον, οι μελετητές και οι ερευνητές πρέπει να γράφουν ενημερωτικά, ελκυστικά και καλογραμμένα άρθρα και εκθέσεις λόγω της συνεχιζόμενης πίεσης για δημοσίευση. Εδώ είναι η λίστα των εργαλείων AI για ακαδημαϊκή έρευνα.

  1. Consensus:

Η συμφωνία είναι ένα ευρετήριο ιστού που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βρίσκει γρήγορα απαντήσεις για ζητήματα που εγείρονται από λογικά αιτήματα. Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται για τη σάρωση έρευνας με κριτές και την εξαγωγή των βασικών συμπερασμάτων από την καθεμία. Σε αντίθεση με τη χειροκίνητη αναζήτηση, αυτό δίνει στα άτομα αποδοχή σε υλικό από καθιερωμένους ερευνητές ακόμη πιο γρήγορα. Τα ευρήματα υποστηρίζονται από δεδομένα από μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους και όχι από λοξές διαφημίσεις και δεν υπάρχουν καθόλου διαφημίσεις σε αυτά.

  1. ChatPDF:

Οι χρήστες μπορούν να συνομιλούν με ένα έγγραφο PDF μέσω της εφαρμογής AI ChatPDF. Χωρίς να συνδεθούν, οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με οποιοδήποτε PDF που διαθέτουν, όπως βιβλία, ερευνητικές εργασίες, εγχειρίδια, άρθρα και νομικά έγγραφα. Για την κατανόηση του περιεχομένου των αρχείων PDF και την παροχή σχετικών απαντήσεων, το ChatPDF χρησιμοποιεί ένα μοντέλο AI επόμενης γενιάς συγκρίσιμο με το ChatGPT.

  1. Scite:

Το Scite’s Assistant, ένα ερευνητικό εργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη, επιτρέπει στους χρήστες να συνεργάζονται σε δοκίμια και ερευνητικές εργασίες, να βρίσκουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς τους και να βρίσκουν στοιχεία για να τους αντικρούσουν. Οι πελάτες ενδέχεται να εισάγουν απλές ερωτήσεις για να λάβουν αντιδράσεις υπό το φως του συνόλου των κειμένων των διανομών εξερεύνησης. Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους χρήστες για να βρουν αξιόπιστες πληροφορίες, να αναζητήσουν εκατομμύρια ερευνητικά άρθρα και να δημιουργήσουν προτάσεις επιχορήγησης ή προσχέδια δοκιμίων.

  1. Elicit:

Το Elicit, ένα εργαλείο μηχανικής μάθησης, χρησιμοποιείται από τον ερευνητικό βοηθό AI για να βοηθήσει στην αυτοματοποίηση των ερευνητικών διαδικασιών. Χωρίς συγκεκριμένες αντιστοιχίσεις λέξεων-κλειδιών, μπορεί να εντοπίσει σχετικά άρθρα και να εξάγει σημαντικές πληροφορίες. Το Inspire μπορεί επίσης να δώσει διαφορετικές ασκήσεις εξερεύνησης, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης, της σύνοψης και της σειράς κειμένου, καθώς και τη σύνοψη κεντρικών θεμάτων από την αναφορά που σχετίζονται με το αίτημα του πελάτη.

  1. Trinka:

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος δομής προτάσεων και διορθωτής γλώσσας Trinka τεχνητή νοημοσύνη δημιουργήθηκε για εξειδικευμένη και σχολαστική σύνθεση. Είναι φτιαγμένο για να συλλάβει λάθη που χάνουν άλλοι γραμματικοί ελεγκτές, όπως ζητήματα με συμφωνία θέματος-ρήματος, σύνταξη, επιλογές λέξεων, χρήση αντωνυμιών και άρθρων και τεχνική ορθογραφία. Επιπλέον, ενσωματώνει επαγγελματικό τόνο, χρήση τεχνικών λέξεων, συνοπτικότητα που υπερβαίνει τη γραμματική και την ορθογραφία και οδηγούς στυλ.

  1. Υποτροφία:

Το διαδικτυακό εργαλείο σύνοψης Scholarcy είναι ένας απλός τρόπος για γρήγορη εξέταση και αξιολόγηση της σημασίας εγγράφων όπως άρθρα, εκθέσεις και κεφάλαια βιβλίων. Οποιοδήποτε έγγραφο Word ή PDF μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία συνοπτικών καρτών flash που εμφανίζονται με οργανωμένο και κατανοητό τρόπο.

  1. Scholarcy:

Η συντριπτική πλειοψηφία γνωρίζει για το Google Researcher, το οποίο χρησιμοποιεί την ικανότητα του εργαλείου αναζήτησης ιστού της Google για να παραθέτει τις ακαδημαϊκές διανομές. Αλλά αν κάνετε οποιοδήποτε είδος επιστημονικής έρευνας, θα πρέπει να δοκιμάσετε το Semantic Scholar. Αυτό το εργαλείο αναζήτησης και ανακάλυψης με τεχνητή νοημοσύνη, που διατίθεται από συνεργασίες εκδοτών, προμηθευτές δεδομένων και ανιχνεύσεις ιστού, σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε περισσότερες από 200 εκατομμύρια ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις.

  1. Bit.ai:

Η χρήση του διαδικτύου για την εύρεση πληροφοριών είναι ευλογία. Ο όγκος των δεδομένων που είναι προσβάσιμοι και το γεγονός ότι μπορούν να βρεθούν σε διάφορες μορφές, όπως ιστολόγια, δοκίμια, ταινίες, γραφήματα πληροφοριών και εικόνες, παρουσιάζουν δύο προκλήσεις. Η εύρεση και η οργάνωση όλων των δεδομένων που σχετίζονται με τους πολλούς τομείς της μελέτης σας μπορεί να απαιτήσει μεγάλη προσπάθεια.

  1. SciSpace:

Το SciSpace είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη που επιτρέπει στους ανθρώπους να διαβάζουν, να κατανοούν και να υποβάλλουν επιστημονικά άρθρα. Η εκτεταμένη βάση δεδομένων του με δυνατότητα αναζήτησης περιέχει περισσότερα από 270 εκατομμύρια άρθρα, συγγραφείς, θέματα, περιοδικά και συνέδρια. Προσφέρει επίσης μια ποικιλία επιλογών προτύπων χαρτιού, μια ποικιλία επιλογών τιμολόγησης και πρόσθετες υπηρεσίες για την επιτάχυνση της διαδικασίας εκτύπωσης.

  1. OpenRead:

Το OpenRead είναι μια διαδραστική πλατφόρμα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και επιτρέπει στους χρήστες να οργανώνουν, να ασχολούνται και να αναλύουν μια ποικιλία λογοτεχνικών μορφών, συμπεριλαμβανομένων δοκιμίων, περιοδικών και ερευνητικού υλικού. Η πλατφόρμα διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά, όπως ένα σύστημα Q&A που απαντά γρήγορα σε ερωτήσεις σχετικά με άρθρα και τη λειτουργία Paper Espresso, η οποία βοηθά τους ερευνητές να γράφουν βιβλιογραφικές κριτικές γρηγορότερα χωνεύοντας τις δημοσιεύσεις.

Πηγή:

https://www.analyticsinsight.net/top-10-ai-tools-for-academic-research/

Tags :