• +30 6983385768
  • info@noonoo.gr
Digital Blog
Το Wimbledon με σχολιασμούς AI

Το Wimbledon με σχολιασμούς AI

Το Wimbledon θα περιλαμβάνει σχολιασμούς AI

Του Ryan Daws | 22 Ιουνίου 2023

Η IBM και το All England Lawn Tennis Club ανακοίνωσαν νέες δυνατότητες με τεχνητή νοημοσύνη για την ψηφιακή εμπειρία θαυμαστών του Wimbledon που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο φετινό Πρωτάθλημα.

Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν σχολιασμό τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυση σχεδίασης τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο την ενίσχυση της αφοσίωσης και της διορατικότητας για τους λάτρεις του τένις.

Ο Usama Al-Qassab, Marketing & Commercial Director στο The All England Club, δήλωσε:

«Και καινοτομούμε συνεχώς με τους συνεργάτες μας στην IBM για να παρέχουμε στους οπαδούς του Wimbledon, όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο, μια διορατική και συναρπαστική ψηφιακή εμπειρία των Πρωταθλημάτων.

Φέτος, εισάγουμε νέες δυνατότητες για τις ψηφιακές μας πλατφόρμες που χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη τεχνολογία AI από την IBM για να βοηθήσουν τους θαυμαστές να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες για την κλήρωση και να αποκτήσουν πρόσβαση σε σχολιασμούς για μια ευρύτερη ποικιλία αγώνων μέσω των βίντεο με τις καλύτερες στιγμές αγώνων».

Σχολιασμός AI

Η λειτουργία σχολιασμού τεχνητής νοημοσύνης, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το IBM iX, προσφέρει στους θαυμαστές που παρακολουθούν βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του αγώνα την επιλογή να λαμβάνουν ηχητικά σχόλια και λεζάντες βασικών στιγμών.

Το εργαλείο στοχεύει να προσφέρει μια πιο διορατική εμπειρία όταν παρακολουθείτε αγώνες μέσω της εφαρμογής Wimbledon και του wimbledon.com. Αυτή η εισαγωγή σηματοδοτεί ένα βήμα προς τη διάθεση σχολίων για αγώνες εκτός των γηπέδων του Wimbledon, που έχουν ήδη ζωντανό ανθρώπινο σχολιασμό.

Εμπειρογνώμονες από το IBM iX και το The All England Club συνεργάστηκαν για να εκπαιδεύσουν την τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιώντας βασικά μοντέλα από την επιχειρηματική πλατφόρμα AI και δεδομένων της IBM, watsonx.

Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιείται σε αυτό το χαρακτηριστικό παράγει αφήγηση με ποικίλες δομές προτάσεων και λεξιλόγιο, ενισχύοντας την ενημερωτική και ελκυστική φύση των κλιπ.

Ανάλυση σχεδίασης AI

Ένα άλλο καινοτόμο χαρακτηριστικό που εισήχθη φέτος είναι η ανάλυση κλήρωσης AI, η πρώτη στο είδος της στο τένις.

Με τη μόχλευση της τεχνητής νοημοσύνης, αυτό το χαρακτηριστικό παρέχει ένα στατιστικό στοιχείο για τον προσδιορισμό της ευνοϊκότητας της διαδρομής προς τον τελικό για κάθε παίκτη στην κλήρωση του απλού. Παράγοντες όπως οι αγώνες με πιθανούς μελλοντικούς αντιπάλους και η θέση του παίκτη στην κλήρωση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές συμβάλλουν στην βαθμολογία ευνοϊκότητας του παίκτη.

Αυτή η μοναδική εικόνα δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις του τένις να αποκαλύψουν ανωμαλίες και πιθανές εκπλήξεις στην κλήρωση απλών που μπορεί να μην είναι εμφανείς μόνο λαμβάνοντας υπόψη την κατάταξη των παικτών. Η λειτουργία στοχεύει να εμπνεύσει περισσότερη συζήτηση και αφοσίωση στην κοινότητα των θαυμαστών.

Ο Jonathan Adashek, SVP Marketing and Communications της IBM, σχολίασε:

«Η IBM φέρνει νέα επίπεδα γνώσης και αφοσίωσης στα Πρωταθλήματα του 2023 μέσω της χρήσης καινοτόμων νέων εργαλείων, που τροφοδοτούνται από βασικά μοντέλα και γενετική τεχνητή νοημοσύνη της watsonx.

Έχουμε δει από πρώτο χέρι πώς αυτές οι τεχνολογίες έχουν τη δύναμη να βοηθήσουν μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως το Wimbledon να αυξήσουν το κοινό τους μέσω εξαιρετικών ψηφιακών εμπειριών.

Η πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης και δεδομένων που χρησιμοποιεί η IBM για να δημιουργήσει μοναδικές εμπειρίες θαυμαστών για το Wimbledon είναι η ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιούμε για να προωθήσουμε τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό με πελάτες σε όλους τους τομείς και τις βιομηχανίες».

Αυτές οι νέες δυνατότητες συμπληρώνουν την υπάρχουσα σουίτα εργαλείων με τεχνητή νοημοσύνη που είναι διαθέσιμα στην εφαρμογή Wimbledon και στο wimbledon.com. Η σουίτα περιλαμβάνει το IBM Power Index Leaderboard, IBM Match Insights και Personalized Highlights Reels and Recommendations.

Αυτά τα ψηφιακά χαρακτηριστικά αξιοποιούν την τεχνολογία Watson AI της IBM για να αναλύσουν πάνω από 100.000 σημεία δεδομένων από κάθε πλάνο που παίζεται σε όλο το τουρνουά, παρέχοντας στους θαυμαστές μια βαθύτερη κατανόηση των παικτών, των αντιπάλων τους και των πιθανών αποτελεσμάτων. Οι συνεχείς ενημερώσεις και οι προσαρμοσμένες πληροφορίες κρατούν τους θαυμαστές αφοσιωμένους σε όλο το τουρνουά.

Το Wimbledon θα πραγματοποιηθεί από τις 3 Ιουλίου έως τις 16 Ιουλίου 2023. Οι θαυμαστές μπορούν να παρακολουθήσουν αυτές τις λειτουργίες που υποστηρίζονται από AI σε δράση επισκεπτόμενοι το wimbledon.com ή κατεβάζοντας την εφαρμογή Wimbledon από το App Store ή το Play Store.

Tags :